Питки-пица

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
04/06/2017
"Нито питка, нито пица - а вкусни питки-пици - любимите на цялото семейство "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо848
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се слага прясното мляко, олиото и маята. Разбъркват се, докато маята се разтвори. След това се добавят захар и сол. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно.

Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 1 час. След това от тестото се откъсват топки с големина на мандарини. Нареждат се в тава, предварително покрита с леко намаслена хартия за печене.

Топките се нареждат не много близо една до друга. Взема се малка чаша за ракия, обикновена, с дъното на която се притискат всички топки по средата, така че да се вдлъбнат хубаво навътре.

Във вдлъбнатата част се слагат колелца домати, малко ситно нарязан кренвирш. Краищата на тестото се намазват с разбит жълтък. Накрая се поръсват със сусам и кашкавал. Пекат се във загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар