Начин на приготвяне
За пестото накълцайте магданоза и целината на много ситно, а чесъна счукайте или настържете на ситно ренде. Поставете ги в подходящ малък съд и сипете при тях бадемите, сока от лимон, зехтина и солта. Разбъркайте добре.
В широк тиган с незалепващо покритие загрейте двете супени лъжици зехтин на силен огън, поръсете дъното с едрата сол и положете филетата риба. Печете 2 минути от всяка страна, като след обръщането намалите малко огъня.
Сервирайте веднага, като намазвате обилно всяко филе със свежото бадемово песто. Отстрани на всяка чинийка поставяйте четвъртинка лимон, (за тези, които обичат да си изстискат върху рибата допълнително) и майонеза, която подхожда невероятно много на тази риба.
Поднесете със добре изстудено бяло вино или розе и свежа салата.
Добър апетит!