Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филе от риба меч с бадемово песто

Филе от риба меч с бадемово песто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Филе от риба меч с бадемово песто
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
19 мин.
Порции
2
"Да вдигнат ръка всички, които искат допълнително?"

Необходими Продукти

  • риба меч - 430 г (2 филета)
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л. едра, на люспи
  • За бадемово песто
  • бадеми - 3 с.л. смлени
  • магданоз - 1 шепа
  • целина - 1/2 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 1/2 сока
  • зехтин - 40 мл
  • сол - 1 щипка
  • За гарниране
  • лимони - 1/2 бр.
  • майонеза - 3 - 4 с.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пестото накълцайте магданоза и целината на много ситно, а чесъна счукайте или настържете на ситно ренде. Поставете ги в подходящ малък съд и сипете при тях бадемите, сока от лимон, зехтина и солта. Разбъркайте добре.

В широк тиган с незалепващо покритие загрейте двете супени лъжици зехтин на силен огън, поръсете дъното с едрата сол и положете филетата риба. Печете 2 минути от всяка страна, като след обръщането намалите малко огъня.

Сервирайте веднага, като намазвате обилно всяко филе със свежото бадемово песто. Отстрани на всяка чинийка поставяйте четвъртинка лимон, (за тези, които обичат да си изстискат върху рибата допълнително) и майонеза, която подхожда невероятно много на тази риба.

Поднесете със добре изстудено бяло вино или розе и свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: