Пълнени чушки с кашкавалена извара

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф307865853
05/06/2017
"Супер лесно и супер вкусно лятно ястие, което смятаме да приготвим още сега "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 375
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 12 - 14 бр.
  • извара - 500 г кашкавалена
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 1 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и ги почистете от дръжките и семето.

В купа сложете кашкавалената извара и добавете яйцата. Рендосайте домата, като отстраните люспата и нарежете лука на дребно. Прибавете ги към изварата.

Подправете със зеленчуковата подправка и 1 с.л. олио.

Разбъркайте хубаво до получаване на еднородна смес. С нея напълнете чушките. Намажете дъното на тавичка с олио и подредете напълнените чушки в нея.

Поръсете ги отгоре с олио и сол. Сложете ги в загрята фурна и печете на 180 градуса за 30-40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар