Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Пуешки филенца върху канапе от бобови кълнове

Пуешки филенца върху канапе от бобови кълнове

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Пуешки филенца върху канапе от бобови кълнове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Здравословно и вкусно - с това ястие пожелаваме Добър апетит на всички, които знаят как да се хранят"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 6 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кимион
  • лимони - 1/2 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • босилек
  • бобови кълнове - 500 г
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и начукваме пържолките, за да станат равномерно тънки. Разбъркваме сока от лимона и меда и намазваме месото.

Поръсваме всяка пържолка от двата края с подправки и прибираме в хладилник за една вечер, за да поемат добре от маринатата и подправките.

На следващия ден намазваме тавичка със зехтин, както и всяко парче месо за по-хрупкави пържолки.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30-35 минути.

Овкусяваме бобовите кълнове със сол, лимонов сок и зехтин. Сервираме филенцата върху канапе от кълновете. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: