Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Яхнии»Зелен фасул с пуешко месо

Зелен фасул с пуешко месо

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Зелен фасул с пуешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Толкова лесно, толкова вкусно и препоръчано от Готвач.БГ - три основателни причини непременно да го опитате"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг
  • зелен фасул - 400 г
  • картофи - 3 средно големи
  • лук - 1/2 глава стар
  • бульон - 1 зеленчуков
  • чубрица
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко сваряваме месото, след това добавяме нарязаните на кубчета картофи.

Нарязваме зеления фасул и лука и тях добавяме към картофите и пуешкото. След като е почти готово прибавяме зеленчуковия бульон и поръсваме на вкус с чубрица.

В отделен съд слагаме олио след като се затопли прибавяме брашното, а след това и червения пипер (да се запържат малко), като непрекъснато бъркаме, за да не остават бучки.

Запърженото брашно и червен пипер ги изсипваме при фасула.

Оставяме да поври около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: