Начин на приготвяне
Извадете предварително продуктите на стайна температура. Сипете содата за хляб в киселото мляко.
В купа пресейте брашното и солта. Добавете маята и захарта. Добавете яйцата, киселото мляко и олиото. Замесете меко и еластично тесто.
Намажете купа с олио, поставете топката тесто и го намажете с олио. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса за около 40 мин.
При готовност разделете тестото на 4 топки. Върху повърхност, намазана с олио, разточете парчето тесто на правоъгълник. Намажете обилно с олио и през средата на правоъгълника поръсете с парченца натрошено сирене.
Захлупете навътре двете малки страни. След това вземете единия край по дължината на правоъгълника и захлупете сиренето. Вземете срещуположния край на правоъгълника и похлупете. Така приготвеното рогче поставете в тава, намазана с олио, като поставите ръбчето отдолу, за да не се отвори при печенето.
Направете всички парчета тесто по посочения начин. Намажете ги с олио. Оставете около 30 мин рогчетата да втасат. Преди печене отново намажете с олио.
Изпечете за около 40 мин. в загрята фурна на 170 градуса. При изваждане от фурната намажете отново с олио за блясък. По желание сервирайте с кисело мляко.
Супервкусните рогчета със сирене са готови.
Ако обичаш тестените закуски, опитай и предложенията ни за тутманик със сирене, вкусни домашни милинки или банички с готови кори.