Начин на приготвяне
Първо се започва с приготвянето на шоколадовия мус. Разбива се сметаната с 1/4 от захарта, докато стане на сняг и се прибира в хладилник. В метална купа на водна баня се разбиват жълтъците с 1/4 от захарта. Водата от долния съд не бива да опира в купата с жълтъците. Добавя се предварително настъргания кувертюр и маслото и се бърка, докато всичко се разтопи.
В отделен съд се разбиват на сняг белтъците с останалата захар и с помощта на дървена или силиконова шпатула се добавят на части към шоколадовата смес. По същия начин се добавят и разбитата сметана. Готовият мус трябва да престои поне 3 часа в хладилник.
Портокаловите кори се настъргват на едро и се бланшират в леко подсолена гореща вода 5 пъти. Портокаловият сок се изстисква и се кипва като се добавят корите и захарта.
След като се карамелизират, може да се добави портокаловият ликьор. В касерола се кипва сметаната и се добавя начупеният на парченца бял шоколад, изчаква се да се разтопи и се прибавят портокаловите кори.
Отстрани на дълбока чиния се слага от шоколадовия мус, сипва се от горещата супа и се декорира с ягоди.