Пилешки руладини с гъби и топено сирене

17/06/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Ароматно предложение за приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 765
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 800 г
  • печурки - 250 г кафяви
  • топено сирене - 200 г
  • чесън - 1 главичка
  • соев сос - 1 к.ч (тъмен Дерони)
  • универсална подправка - зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • галета
  • олио
  • Подправки за гъбите
  • пресен лук - 2 стръка
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • масло - 50 г
  • универсална подправка - 1 к.л зеленчукова подправка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се разделят на две, поръсват се с подправката и се начукват под домакинско фолио. В тава подредете филетата, като ги намажете със соев сос и оставете докато приготвите плънката.

Нарежете кафявите печурки на ивици, зеления лук нарежете на ситно. В тиган загрейте малко олио и масло, сипете гъбите и поръсете със зеленчуковата подправка. Пържете докато изври водата и добавете нарязания лук и джоджен.

На дъска вземете едно филе в единия край сложете от гъбите, парченца чесън и парчета топено сирене. Поръсете с черен пипер и навийте на руло, като завиете краищата на вътре, забодете с клечици.

Готовите руладини подредете в тавата, в която сте сипали малко олио и соев сос. Поръсете руладините с галета и пъхнете във загрята фурна, печете до златисто без да прекалявате със печенето за да не се изсушат.

Руладините поднесете нарязани с гарнитура от запържените много ароматни кафяви печурки или гарнитура по ваш избор.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар