Багети, замесени в хлебопекарна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
17/06/2017
"Ето как го правят майсторите - в хлебопекарната "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 915
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете измерените продукти в казанчето на машината за хляб в следния ред - олио, топлата вода с разтворените в нея захар и сол, брашното и накрая маята. Включете машината за хляб на програма -Тесто с втасване- която е 90 минути.

Разделете тестото на три равни части и върху набрашнен плот оформете на фитили с формата на житен клас.

Поставете ги в намазана леко с олио тава и ги намажете с разбърканата предварително смес от прясното мляко и содата и поръсете със сусама.

С помощта на ножица направете няколко разреза върху всяка от тях и ги оставете за около 30 минути да се понадигнат.

Печете в нагрята фурна на 200 градуса, като на дъното предварително сте поставили купичка с вода, а решетката на втората степен на печене.

Печете така за около 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Митко Джорджев
Вкусотия!
0
0