Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки воденички с перца зелен лук

Пилешки воденички с перца зелен лук

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пилешки воденички с перца зелен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Супер икономично и толкова вкусно, че от сърце ви го препоръчваме"

Необходими Продукти

  • воденички - 500 - 600 г
  • зелен лук - 10 - 15 перца
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките почиствате и измивате хубаво, след което сварявате до готовност (достатъчен е около половин час в тенджера под налягане). Изваждате прецеждате бульона и го запазвате, а воденичките нарязвате на дребно.

Прехвърляте ги в тиган с малко олио и запържвате за не повече от 2-3 минути, след което правите запръжка с брашното и червения пипер.

Постепенно и при постоянно бъркане наливате и бульона или част от него (зависи какво количество сос искате да се получи), добавяте нарязания лук, сол и черен пипер.

Оставяте на котлона още 7-8 минути докато сосът се сгъсти до степен, която харесвате и лукът поомекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: