Гулаш със свинско месо

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Наречете ни лаици, но май със свинско месце гулашът е по-вкусен"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • олио
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки или 1 стрък пресен
  • моркови - 1 бр. голям
  • чушки - 1 бр. зелена
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • домати - 2 бр.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • червено вино - 100 мл
  • картофи - 5 бр
  • целина - 3 стръка прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи кубчета и се слага в тенджера с малко вода и олио да се задуши.

След като побелее се прибавя лукът, нарязан на дребно и скилидките чесън, нарязани на филийки. Аз имах под ръка пресен чесън и използвах него.

След като лукът стане стъклен се прибавят морковите, нарязани на кръгчета, и пиперката, нарязана на средно големи парчета, сол на вкус и кимион.

След като се запържи месото и зеленчуците се поръсват със сладкия и лют червен пипер. Прибавят се доматите, предварително нарязани на кубчета или смлени.

Долива се червеното вино и се оставя така за десетина минути, след което се долива малко вода, колкото да покрие месото и ястието се оставя да къкри на слаб котлон.

След сваряването на месото се прибавят картофите, нарязани на не много едри кубчета. Два от картофите се настъргват на ренде (заместват брашното като сгъстяват соса).

Гулашът се оставя да ври докато се сварят картофите. След като е готов се поръсва с нарязана на ситно прясна целина.

Гулашът със свинско месо е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много, много хубав гулаш стана. Облизахме си пръстите. Имах и хубави гъби. Добавих от себе си няколко на четвътинки и стана много добре.
09.11.2024 19:05
Анонимен
Анонимен
Уникална рецепта. Изключително вкусно. Аз добавих гъбки. Чер пипер на зърна и дафинов лист.
20.08.2024 10:53
Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата! Стана перфектен
21.11.2024 22:26
Анонимен
Анонимен
Много вкусен гулаш.
29.03.2022 10:43
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Гулашът наистина става превъзходен! Аз добавих и щипка захар, за да премахна киселината от доматите, добавих целината 10 минути преди края на готвенето /което е стандарт при зелените подправки/ и поръсих с пресен магданоз, което не е задължително, но придава завършен вид.
17.04.2019 19:53
8
Потребител#190502
Потребител#190502
Точно го сготвих и стана чудничко. :)
20.06.2017 12:43
7