Тас кебап с манатарки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
19/06/2017
"Ето на това му се казва ястия - балсам за душата, с неустоим вкус и аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 023
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам и нарязвам лука и чесъна на едро. Гъбите ги почиствам с четка и нарязвам заедно с пънчетата.

Сипвам зехтина в подходящ съд, в който запържвам лука и чесъна. Щом лукът омекне, добавям нарязаното на кубчета телешко месо. Разбъркваме.

Щом месото промени цвета си, прибавям клончето чубрица, черен пипер и ароматните гъби. След като се задушат деглазирам с чаша вино.

Щом ястието се редуцира прибавям доматеното пюре. Ястието къкри на слаб котлон, като разбъркваме и добавяме накрая доматите.

Овкусяваме със сол и черен пипер.

Събираме месото на купчинка в средата на тенджерата и го захлупваме с дълбока порцеланова чиния или купа. Сипваме сметаната по ръба на чинията. Захлупваме тенджерата и готвим тас кебапа на слаб огън 10-15 минути.

Сервираме тас кебапа, гарниран с кисели краставички.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар