Маринована херинга

ВладимирВладимирНовак
13/08/2012
"Всичко за херингата ще намерите тук - и как се прави, и как се поднася "
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 115
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • херинга - филе от 1 кг
  • червен лук - 1 главичка кромид
  • черен пипер - няколко зърна
  • бахар - зърно две
  • лимони - с кората 1/2
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1/2 каф. чашка
  • оцет - 1/2 каф.чашка
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • розмарин - на връхчета 3 чаени лъжички
  • черен пипер - смлян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето натриваме със сол и смлян черен пипер. Поставяме в стъклена купа. Прибираме на студено в хладилника.

Правим марината от останалите продукти без розмарина, като марината варим на не много силен котлон 5-6 мин. Охлаждаме я и с нея заливаме филетата. Най накрая поръсваме рибата с розмарина на връхчета.

Оставяме на студено за едно денонощие преди консумация.

Сервираме с гарнитура - пържени картофки и охладено бяло вино Шардоне.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар