Осолена скумрия

12/08/2012
vladimir Petrovski
отvladimir PetrovskiНовак442125
"Вкусно мезе, приготвено с много мерак от истински майстор!"
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 536
  • Преглеждания за месеца994
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • скумрия - едра 4 - 6 бр/парчето е между 400 - 600гр/
  • сол - по 1 с.л. на скумрия
  • захар - по 1 с.л. на скумрия
  • черен пипер - смлян
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита скумрия се подсушава и се натрива със захарта и солта равномерно отвън и отвътре. В коремчето поставяме копър.

Увиваме в амбалажна хартия или хартия за печене така, че рибата да може да диша. Слагаме я над шкафчето за зеленчуци в хладилника и забравяме за 7 дена, че там въобще има риба.

На седмия ден я иваждаме и консумираме като мезенце за изстудена водка или бира. Гарнираме с парчета тънко нарязан лук поръсен с копър и полят с лимонов сок и зехтин на вкус. В добавка маслини без костилките.подобни рецепти тук

5 12
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Потребител#220339
В рецептата пише и черен пипер, но не е описано как се използва. За това направих скумрията без него. Това проблем ли е и ако е мога ли да го добавя допълнително?
0
0
Мима Йорданова Христова
Според мен, рибата на снимката не е приготвена по така споделената рецепта. Рецептата може и да е сполучлива, но според снимката е на студено пушена скумрия. Така, че когато публикувате рецепти, споделяйте снимки на приготвените от вас продукти.
5
0
Елена Стефанова Йорданова
Тъп въпрос,но не съм наясно:)Какво имате предвит с това че рибата да може да диша?Трябва ли да оставя отвор като я овивам или тя си диша през хартията?!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв