Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирана Агнеса

Сиропирана Агнеса

Сиропирана Агнеса3 / 3
22/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10 парчета
"Хубаво е да отделите за всекиго поне по 3 от тези агнеси, защото в противен случай ще трябва да правите още"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • белтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч + 1 ч.л. сода бикарбонат
  • олио - 1/2 ч.ч. (масло)
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • вода 1 ч.ч. + 1/2 ч.ч. захар
  • За крема
  • жълтък - 1 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • За украса
  • орехи - или шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, белтъкът и захарта се разбиват добре до получаване на хомогенна смес. Содата се гаси в киселото мляко и се добавя към яйцата и захарта.

Изсипват се олиото, какаото и канелата и се разбърква добре. Брашното и содата се добавят постепенно към сместа като едновременно се разбърква всичко. Трябва да се получи средногъста смес.

В предварително намазнена и набрашнена тавичка се изсипва сместа. Пече се в загрята до 150 градуса фурна.

През това време се приготвя сиропът, като водата се загрява до кипване и към нея се добавя захарта. Вари се 5-10 минути и се оставя да се охлади.

Кремът се приготвя, като жълтъкът се разбива със захарта и разтопеното масло.

Когато сладкишът е добре изпечен, се залива с изстудения сироп и се оставя да поеме около 30-40 минути.

След като е поел цялата течност се намазва с крема. Украсява се по желание с натрошени орехи или настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: