Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне, след което се слага в купа, в която ще се разбърква сместа.
Прибавя се кафявата захар и се разбърква много добре.
Белтъците се разбиват на сняг в отделна купа, след което се прибавят към масления крем.
Разбърква се много добре.
Брашното се разбърква в отдела купа с ванилията, след което се прибавя към сместа и се разбърква много добре.
Половината от ореховите ядки се смилат, а другата половина се натрошават на едро, след което всичките орехи се прибавят към сместа.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Сместа се изсипва с правоъгълна дълбока тава върху хартия за печене.
Пече се 40 мин в предварително загрята фурна на 170 °C, след което се изважда от фурната и се оставя за 10 мин, за да охлади.
Жълтъците се разбиват с пудрата захар на крем с миксер на висока скорост.
Ореховият сладкиш се намазва с яйчения крем и се поръсва със захар за декорация.
Оставя се на прохладно място, за да стегне кремът на Агнесата, като не се слага в хладилник.