Мариновани камби в буркани

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
22/06/2017
"Най-вкусните камби в буркани Запретвайте ръкави и подгответе страхотна зимнина за студените месеци на годината"
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137 956
  • Преглеждания за месеца8339
  • Преглеждания за седмицата671
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • камби - 5 кг червени (непочистени)
  • олио - 500 мл
  • оцет - 700 мл
  • вода - 700 мл
  • захар - 500 г
  • сол - 7 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - на вкус зърна
  • дафинов лист - на вкус
  • бахар - на вкус зърна
* мерки и количества
Камби

Начин на приготвяне

Измийте и почистете камбите от семената и кочаните, нарежете ги на едри парчета.

В дълбока тенджера налейте олиото, оцета и водата, добавете солта, захарта, почистения и нарязан на филийки чесън и подправките на вкус.

Поставете тенджерата върху нагрят котлон да заври маринатата, след като заври, прибавете нарязаните камби и разбъркайте, попарвате ги за около 5 минути, докато леко променят цвета си (не повече, защото рискувате да станат меки, а целта е да са хрупкави).

Извадете камбите във друг по-голям съд и оставете маринатата да се поохлади. През това време наредете камбите в сухи буркани и долейте от охладената марината.

Затворете бурканите с капачките и в по голям съд стерилизирате за 10 минути варене (не повече).

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 10:14
най-хубавите камби
0
0
Маруся Петрова
Най-хубавите мариновани чушки, които съм опитвала!
1
0