Мариновани камби в буркани

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
22/06/2017
"Най-вкусните камби в буркани Запретвайте ръкави и подгответе страхотна зимнина за студените месеци на годината"
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 001
  • Преглеждания за месеца17291
  • Преглеждания за седмицата5828
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • камби - 5 кг червени (непочистени)
  • олио - 500 мл
  • оцет - 700 мл
  • вода - 700 мл
  • захар - 500 г
  • сол - 7 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - на вкус зърна
  • дафинов лист - на вкус
  • бахар - на вкус зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете камбите от семената и кочаните, нарежете ги на едри парчета.

В дълбока тенджера налейте олиото, оцета и водата, добавете солта, захарта, почистения и нарязан на филийки чесън и подправките на вкус.

Поставете тенджерата върху нагрят котлон да заври маринатата, след като заври, прибавете нарязаните камби и разбъркайте, попарвате ги за около 5 минути, докато леко променят цвета си (не повече, защото рискувате да станат меки, а целта е да са хрупкави).

Извадете камбите във друг по-голям съд и оставете маринатата да се поохлади. През това време наредете камбите в сухи буркани и долейте от охладената марината.

Затворете бурканите с капачките и в по голям съд стерилизирате за 10 минути варене (не повече).

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Маруся Петрова
Най-хубавите мариновани чушки, които съм опитвала!
1
0