Панирани тиквички

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Панирани тиквички
Снимка: Ива
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Панирани тиквички с кисело мляко и чесън, много чесън, защото така са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 броя
  • яйца - 3 броя
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - за гъстота на боза
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • майонеза - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (3 процента)
  • къри - 1 ч.л. по желание
  • копър - прясно скълцан
  • чесън - 2 - 3 скилидки пресован
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените и подсушени тиквички на по-дебели кръгчета.

Разбийте яйцата добре с 2 щипки сол, малко черен пипер, след което при непрекъснато разбиване добавете бирата и брашно, колкото да се получи рядка каша.

Загрейте мазнина в тиган, овалвайте всяка тиквичка в панировката и пускайте да се пържат до златист захар. Пържените тиквички отцеждайте върху решетка.

За соса разбийте много добре майонезата с киселото мляко, пресования чесън и по желание скълцан копър.

Поднесете порция панирани тиквички със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
516
45
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лaзaринa
Лaзaринa
Това ли наричате "диетично "ястие?
16.01.2015 01:13
1
Борислава
Борислава
Панировката се отлепя от тиквичките, но иначе е вкусно
24.07.2013 13:19
lilia
lilia
вкусно
21.07.2013 11:26
mariana
mariana
благодаря Ви
21.07.2013 09:49
1