Начин на приготвяне
Необходимо е да приготвим три солени блата.
За първия пасираме двата моркова, заедно с три яйца и една чаена чаша извара. Посоляваме на вкус и сипваме в тавичка с незалепващо покритие. Печем до готовност.
За втория блат пасираме тиквичката, заедно с три яйца и една чаена чаша извара. Посолява ме и печем отново в тавичка с незалепващо покритие.
За третия блат разбиваме три яйца и чаена чаша извара, добавяне доматената паста и сол на вкус , смесваме хубаво и печем като предишните два блата.
От изпечените и изстинали блатове изрязваме еднакви кръгове с помощта на някакъв кръгъл съд (по желание).
Разбиваме с миксер крема сиренето с майонезата до гладка консистенция. Мажем с този крем блатовете, като редуваме крем с блат, а между всеки пласт поставяме тънък резен домат.
Завършваме солената торта, като мажем с крем само средата на най-горния блат и украсяваме по желание. Прибираме солената трицветна тортичка в хладилник за 1 час да се стегне.