Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена трицветна тортичка

Солена трицветна тортичка

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Солена трицветна тортичка
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Симпатична и по-нетрадиционна тортичка за всички любители на експериментите в кухнята"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • тиквичка - 1бр.
  • доматена паста - 2 с.л.
  • извара - 3 ч.ч.
  • яйца - 9 бр.
  • сол - 2ч.л.
  • крема сирене - 1 ч.ч.
  • майонеза - 3 с.л.
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходимо е да приготвим три солени блата.

За първия пасираме двата моркова, заедно с три яйца и една чаена чаша извара. Посоляваме на вкус и сипваме в тавичка с незалепващо покритие. Печем до готовност.

За втория блат пасираме тиквичката, заедно с три яйца и една чаена чаша извара. Посолява ме и печем отново в тавичка с незалепващо покритие.

За третия блат разбиваме три яйца и чаена чаша извара, добавяне доматената паста и сол на вкус , смесваме хубаво и печем като предишните два блата.

От изпечените и изстинали блатове изрязваме еднакви кръгове с помощта на някакъв кръгъл съд (по желание).

Разбиваме с миксер крема сиренето с майонезата до гладка консистенция. Мажем с този крем блатовете, като редуваме крем с блат, а между всеки пласт поставяме тънък резен домат.

Завършваме солената торта, като мажем с крем само средата на най-горния блат и украсяваме по желание. Прибираме солената трицветна тортичка в хладилник за 1 час да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: