Начин на приготвяне
Обелените и нарязани картофи слагаме да се варят с малко сол. Когато са готови, ги оставаме да изстинат, намачкваме ги и добавяме киселото мляко и майонезата, хубаво разбъркваме и прибираме на хладно.
Приготвяме палачинките, като настъргваме тиквичката, добавяме на ситно нарязания копър, разбитото яйце, содата угасена в киселото мляко, водата и брашно за средно гъста смес.
Печем в нагорещен тиган с малко олио. Когато сложим от сместа, разстиламе с помощта на черпак. Обръщаме или чрез подхвърляне, или с помощта на капак (така е по-трудно).
Когато ги обърнем, в единия край наливаме малко олио - няколко капки, и с кръгови движения движим тигана. Така олиото се разпределя под палачинката и не залепва.
Получават се около 6-7 палачинки. Оформяме тортата, като поставяме една палачинка, мажем от картофената смес.
Така правим до свършването на палачинките, завършваме със смес и отстрани също намазваме тортата. Настъргваме отгоре кашкавал и добавяме маслинка за завършек, а може и няколко.
Коментари