Картофи соте със свинско бонфиле

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф80224310981
27/06/2017
"Ох, бихме похапнали пак "
Приготвяне10 мин.
Готвене55 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 612
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре картофите, като запазваме целостта на коричката и ги поставяме във врящия подсолен зеленчуков бульон.

Филето е нарязано на тънко, посоляваме го и го запичаме на грил тиган от двете страни за по 3 минути.

Отстраняваме от огъня и го захлупваме с капак, за да остане сочно и крехко.

Изваждаме полусварените картофи от водата, отцеждаме и охлаждаме. Обелваме ги и ги прехвърляме в тиган с разтопеното масло.

Към сотираните картофи прибавяме накрая ситно нарязан копър. От доматчетата и маслинките сглобяваме 6 калинки.

Оформяме чиниите, като в средата подреждаме нарязаните на тънки парченца филе, а отстрани добавяме картофките.

Калинките подреждаме отгоре и поднасяме на децата.

Съвет: Ако детето обича аромата на чесън, можете да ароматизирате загрялото масло и да го извадите, преди да поставите картофите.

Препоръчително е, да не разбърквате често картофите докато са в тигана, за да не станат на пюре.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар