Начин на приготвяне
Първо почиствам зеления боб, нарязвам и бланширам в подсолена вода за няколко минути. Картофите и тиквичката обелвам и нарязвам на по-големи парчета, лука на кубчета, морковите на колелца.
Гъбите почиствам с четка и нарязвам на шайби, чушката на малки парчета. Доматите обелвам и настъргвам, а дребните доматчета използвам цели.
От сварената царевица с помощта на ножче изрязвам зрънцата. В дълбок съд в малко олио задушавам лука, чесъна, морковите, картофите, тиквичката.
Доливам вода, колкото да покрие зеленчуците, прибавям зеления боб и царевицата. След като са поомекнали зеленчуците, прибавям настърганите домати, в които съм пуснала щипка захар и съм прибавила червения пипер.
Брашното размивам с хладка вода и добавям към гювеча. Овкусявам със сол. Доливам, ако е необходимо още вода.
Прехвърлям ястието в тава. Подреждам отгоре дребните доматчета. Доовкусявам с прясно смлян черен пипер. Поръсвам с букета от нарязаните зелени подправки. Мятам във фурната и пека около час или до готовност.
Бележка: Всички зелени подправки, билки и зеленчуци /само гъбите са изключение/, които използвах в това ястие, са от моята градина. Всичко беше прясно откъснато, набрано и събрано. Наистина вълшебно вкусно се получи!