Начин на приготвяне
Невероятно вкусотия от пресни домашно отгледани зеленчуци.
Сложете тенджера с вода на котлона да заври към 3 л. През това време измийте всички зеленчуци. Нарежете на ситно магданоза и лющяна, които ще сложим накрая. Нарежете моркова, червения пипер, зеления пипер на малки кубченца. Тиквичката я нарежете на малки кубченца.
Лукът го нарежете на ситно. Домата го обелете от кората и го нарежете на много ситно. Картофите ги обелете и ги нарежете на малки парченца за супа. Слагаме всички зеленчуци в тенджерата с водата, без картофите да заврат.
Овкусяваме с черен пипер и сол според вкуса и слагаме олиото. Ври супичката на средна температура. След като са почти готови зеленчуците, слагаме картофите. Щом картофите омекнат, добавяме ориза. Оставям да ври супата до готовност.
В купичка слагаме яйцето и го разбиваме с вилица и прибавяме киселото мляко и оцета. След като сме го разбили добре и супата е готова, я оставяме да поизстине малко. В купичката слагаме малко от бульона и разбъркваме да се смеси.
В поизстиналата супа изсипваме застройката бавно и бъркаме. Разреждаме я по-малко. Поръсваме с магданоза и лющяна. Хапваме я гореща с черен хляб.
Да ви е сладко!