Домашна френска селска торта с боровинки

Velislava VasilevaVelislava VasilevaНовак21
04/07/2017
"В Прованс определено знаят как се приготвят вкусотии "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84 263
  • Преглеждания за месеца1491
  • Преглеждания за седмицата337
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • бисквити - 400 - 500 г закуска
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • пудра захар - 150 г
  • сладко от боровинки - 1/2 бурканче
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема:

В подходящ съд се разбиват заквасената сметана заедно с кората и сока на лимона, медът и пудрата захар. В отделен съд се разбива на сняг студената сладкарска сметана и се прибавя към крема в първата купа.

Приготвяне:

В избран от вас съд/форма се подрежда първият ред от бисквитите, след което се намазват с крем /около 1 пръст/ и се посипва със сладко като напръскано.

Така се редуват бисквити, крем и сладко, докато се напълни формата, като последно отгоре трябва да остане само крем. Така вече готовата торта се прибира в хладилника, за да стегне и поеме, най-добре за една нощ.

На следващият ден преди сервиране се намазва обилно със сладкото от боровинки и се изважда от формата, след което се облепва отстрани с натрошените орехи.

По желание може да декорира вашата неустоима бисквитена торта и допълнително, но боровинките са достатъчно ефектни сами по себе си.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nafarfu
Nafarfu
13.01.2019 14:22
За първи път в живота си реших да направя сладкиш, следвах инструкциите по рецептата и всички я харесаха много. Страхотна рецепта.
2
0