Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Домашно лешниково масло за закуска

Домашно лешниково масло за закуска

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Домашно лешниково масло за закуска
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
400 мл
"Ако към лешниковото масло прибавите ванилия и течен шоколад, ще имате удоволствието да се наслаждавате на вкусна закуска"

Необходими Продукти

  • лешници - 3 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мазнина - 3/4 ч.ч. растителна
  • по желание
  • течен шоколад
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровите лешникови ядки слагам да се запекат за 10-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Много лесно махам люспите им, когато ги изсипя още горещи върху памучна за целта кърпа. Увивам ги в нея и разточвам с ръцете си.

Отвивам обелените ядки и ги поставям в блендер, заедно със солта и мазнината. Ако разполагате в наличност с лешниково масло, използвайте него, характерният му привкус е подходящ и полезен, особено за децата.

Съвет: Ако към лешниковото масло прибавите ванилия и течен шоколад, ще имате удоволствието да се наслаждавате на вкусна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: