Начин на приготвяне
Измиваме, обелваме и нарязваме патладжаните на филийки. Поръсваме със сол и оставяме за 20-30 минути да им излезе горчилката.
В тенджера с дебело дъно слагаме олито и го загряваме. Изсипваме пасираните домати от буркана и запържваме. След 2-3 минути изипваме измитите патладжанени филийки. Ако е нужно добавяме малко вода, но малко.
Овкусяваме със сол, черен пипер, куркума и кимион. Задушаваме за около 20 минути. През това време правим белия сос.
В блендер изсипваме киселото мляко и сирене. Пасираме до получаване на гладка хомогенна смес. Ако нямаме блендер рендосваме сиренето и после постепенно добавяме киселото мляко.
Сервираме в дълбока чиния, като слагаме първо от манджата с патладжана и след това поръсваме в кръг от белият сос.
Най-отгоре ръсим с джоджен. Сервира се или с топпла питка или с препечени филийки. Да ви е вкусно!