Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на кръгчета и се поставят в купа с подсолена вода за около 30 мин, за да си пуснат черната (горчива) вода.
През това време се омесва каймата с предварително нарязаните на ситно лук и две скилидки чесън.
Прибавят се черният, червеният пипер и кимиона, след което всичко се обърква отново. От каймата се оформят малки кюфтенца.
На дървено шишче се набожда кръгче патладжан, след това кюфтенце и т.н.
Доматите се смилат или нарязват на дребно. Счукват се останалите две скилидки чесън и се прибавят към доматите.
С доматения сос се заливат шишчетата. Отгоре се нарязва зелената пиперка.
Може да се сложат отгоре няколко люти чушлета. Ястието се посолява и полива с малко олио и се слага да се пече във фурната на 200 градуса.
Готовият кебап се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.
Патладжанът кебап е готов.