Патладжанени тортички

ЗорицаЗорицаМастър Шеф91225127984
07/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните измиваме, махаме дръжките и без да белим, нарязваме на колелца и посоляваме обилно.

Оставяме за около 20 минути в гевгир, докато се отдели горчивата вода.

Изплакваме ги със студена вода и оставяме няколко минути да се изцедят.

В тава върху леко намазана със зехтин хартия за печене подреждаме патладжанените кръгчета и с четка ги намазваме с малко зехтин.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса на средна решетка и включен вентилатор около 15 минути.

Доматите също нарязваме на колелца и слагаме върху патладжана, поръсваме с черен пипер и малко сол и слагаме по няколко тънки шайби от чесъна.

Печем и тях около 15 минути.

Накрая слагаме върху всеки домат кръгче моцарела и запичаме до готовност на моцарелата - около 5 минути.

Сервираме ги, като ги подреждаме в порционни чинии по две парченца едно върху друго като тортички, на всяка слагаме по една черна маслинка и свежи листа магданоз.

Сервираме топли или охладени - и в двата варианта са изключително вкусни.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар