Начин на приготвяне
/undefined Срязват се чушките на две и се почистват от семената. Нареждат се в тава, обилно намазана с олио.
Лук и тиквичка се почистват, нарязваме тиквичката на малки кубчета. Загрява се 2 с.л. олио в тиган, запържваме лук, тиквичка, поръсени със сол, черен пипер и риган. Когато омекнат, е готово, снема се от котлона и смесваме с разбити яйца, натрошено сирене и пармезан.
С лъжица пълним чушките, наливаме 100 мл вода и печем за 20 минути, докато яйцата се стегнат. Изваждаме, поръсваме отгоре нарязан кашкавал на малки лентички и връщаме за 6-7 минути, докато се зачерви само отгоре.
Приготвя се сосът, като в купа се разбиват яйцата с прясното мляко, киселото мляко, брашното. Разбърква се с тел, наливаме половината количество вода, добавя се сол и малко черен пипер.
Вари се на умерен огън, като се разбърква, докато сгъсти, като към края се добавя и останалата вода да се получи желаната гъстота.
Овкусяваме със сол и прясно изцеден лимонов сок. Поднасяме порция от чушки върху млечния сос, поръсени с магданоз.
Много, много вкусно и дори диетично.
Рецептата е моя импровизация :)