Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Чушки, пълни с тиквички и сос

Чушки, пълни с тиквички и сос

Чушки, пълни с тиквички и сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Лято в чиния! Бързо и вкусно ястие само с няколко продукта"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр. едри
  • тиквичка - 1 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • плънка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 30 г натрошено
  • пармезан - 2 с.л.
  • кашкавал - 30 г за поръсване
  • сос
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 400 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • лимонов сок - на вкус
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

/undefined Срязват се чушките на две и се почистват от семената. Нареждат се в тава, обилно намазана с олио.

Лук и тиквичка се почистват, нарязваме тиквичката на малки кубчета. Загрява се 2 с.л. олио в тиган, запържваме лук, тиквичка, поръсени със сол, черен пипер и риган. Когато омекнат, е готово, снема се от котлона и смесваме с разбити яйца, натрошено сирене и пармезан.

С лъжица пълним чушките, наливаме 100 мл вода и печем за 20 минути, докато яйцата се стегнат. Изваждаме, поръсваме отгоре нарязан кашкавал на малки лентички и връщаме за 6-7 минути, докато се зачерви само отгоре.

Приготвя се сосът, като в купа се разбиват яйцата с прясното мляко, киселото мляко, брашното. Разбърква се с тел, наливаме половината количество вода, добавя се сол и малко черен пипер.

Вари се на умерен огън, като се разбърква, докато сгъсти, като към края се добавя и останалата вода да се получи желаната гъстота.

Овкусяваме със сол и прясно изцеден лимонов сок. Поднасяме порция от чушки върху млечния сос, поръсени с магданоз.

Много, много вкусно и дори диетично.

Рецептата е моя импровизация :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: