Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Картофена фритата с чушки

Картофена фритата с чушки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Картофена фритата с чушки
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"По-вкусна фритата няма да намерите никъде!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • картофи - 1 бр. голям
  • чедър - 80 гр. или кашкавал по желание
  • лук - 1 глава нарязана на едри кубчета
  • чушки - 2 бр. големи
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките и ги нарежете на лентички.

Обелете картофа и го нарежете на 4 или на 6 еднакви парчета. Всяко парче нарежете на по-малки и тънки парчета.

Настържете чедъра или кашкавала

Загрейте зехтина на котлон на умерена температура в тиган (за да не прехвърляте после тигана или съда, който използвате на котлона, е необходимо да бъде подходящ и за фурна). Запържете лука, като овкусите със сол и черен пипер за около 5 мин.

Добавете нарязаните на тънко картофи и гответе и бъркайте около 10 минути - докато ъгълчетата на картофите омекнат.

Добавете нарязаните чушки и чесъна и гответе, като разбърквате още около 10 мин.

Междувременно разбийте яйцата с по-голямата част от настъргания чедър или кашкавал. Сипете яйчената смес в тигана върху зеленчуците.

Гответе, докато яйцата се стегнат по ръба - около 10-15 мин.

Загрейте грила на фурната, поръсете останалия чедър върху фритатата и запечете. Гответе около 10 мин. Оставете фритатата преди сервиране да изстине за 5 мин.

Картофената фритата с чушки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: