Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен меджид с хрупкава коричка

Пържен меджид с хрупкава коричка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пържен меджид с хрупкава коричка
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
2
"Така се приготвя перфектната пържена рибка"

Необходими Продукти

  • меджид - 8 рибки
  • естрагон - 1 ч.л. или на вкус
  • лимонов сок - 2с.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • олио - за пържене
  • лимон - 1 бр. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибките от главата и вътрешностите. Не е нужно да махате костта, за да останат цели при пърженето и за по-добър и естетичен вид. Когато ги консумирате, ще видите, че така или иначе костта се отделя невероятно лесно почти сама и не оставя нежелани неприятни малки костици.

Натъркайте почистените, измити и подсушени рибки меджид с естрагон, лимонов сок и сол и ги оставете за 30 минути в хладилник.

Смесете брашното със сухия чесън и го сипете при рибата, вместо да овалвате една по една. Разбъркайте хубаво с ръка, за да полепне хубав пласт от брашното и да попие там, където рибките са навлажнени от лимона. Това ще им придаде невероятна хрупкавост и интересна текстура - нежно и крехко месце отвътре и хрупкава обвивка отвън.

Сгорещете олиото на среден до леко силен огън и изпържете рибките до приятно златисто.

Изваждайте върху кухненска хартия, за да се отстрани и попие по нея излишната мазнина.

Сервирайте пържената риба с парченца лимон.

Перфектната компания за биричка!

Пърженият меджид с хрупкава коричка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: