Обикновен кекс с масло

БогиБогиНовак
28/06/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 456
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг3.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с пудрата захар до получаване на гладък крем. Добавете жълтъците един по един и разбивайте с миксера след всяко.

Прибавете пресятото брашно постепенно, след което рома, ванилията, бакпулвера. Разбийте белтъците със солта на сняг и внимателно, разбърквайки с дървена лъжица, ги добавете към сместа с жълтъците.

Отделете 1/3 от кексовата смес и я объркайте с какаото. В намаслена и набрашнена кексова форма сипете по-голямата част от бялата смес, отгоре разпределете кафявата и завършете с бялата.

Сложете обикновения кекс с масло да се пече в предварително загряна на 170-180 градуса фурна за около 45 минути. Проверете готовността към края с клечка за зъби. Ако го препечете, ще стане прекалено сух.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар