Пица Калабрия

29/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Не правете компромис с вкуса - най-вкусната пица е с ръчно замесено тесто и свежи продукти, съчетани по великолепен начин "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 953
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 щипка
  • вода - 5 с.л.хладка
  • сол - 1 щипка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - за меко тесто
  • за отгоре
  • домати - 2 - 3 броя, може и от консерва
  • лук - 1 гл.
  • колбас - 150 - 200 г шунка или салам по избор
  • яйца - 1 варено
  • маслини - 5 - 10 броя
  • риган - сушен
  • босилек - сушен
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта и хладката вода и оставете 20 минути да втаса. Добавете към нея останалите продукти за тестото и го замесете гладко. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса в намаслен съд.

След това разтопете тестото в намаслена тава. Отгоре наредете кръгчета домати, лук, шунка, вареното яйце, малко маслини и поръсете с риган.

Сложете пица Калабрия да се изпече в загряна фурна на 200-220 градуса за 20 минути или до готовност. Преди края поръсете с настърган кашкавал обилно и отгоре поръсете и малко босилек. Доопечете пицата до лек загар. подобни рецепти тук

5 24
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев
02.11.2013 19:46
защо е тъй вкусна
0
0
пицаааа
пицаааа
02.11.2013 14:17
добра е
0
0
Мирослав Гандев
Мирослав Гандев
16.10.2012 15:39
видимо е, колкото поеме за мекичко тесто. Доста често от останалите продукти зависи колко брашно ще се добави. Затова и предполагам има много рецепти, в които се казва "колкото поеме"
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв