Домашни сладки праскови

19/02/2012
Анна
отАннаНовак
"Тези сладки прасковки не ви ли навяват спомени от детството? Защото и на нас. Тази стара и изпитана рецета е винаги хубава, затова не трябва да я забравяме"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114 462
  • Преглеждания за месеца780
  • Преглеждания за седмицата97
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се олиото и млякото, прибавя се и брашното, в което е содата. От получената тесто се оформят топчета с големина на орех.

Пекат се в намазнена тавичка.

След като изстинат всяко топче се издълбава в средата. Пълни се с мармалад или маслен крем. Залепват се двете части.

Така приготвените сладки се боядисват със сладкарска боя разтворена във захарен сироп в бледо жълто или бледо розово. Овалват се в кристална захар.подобни рецепти тук

5 28
4 8
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Потребител#215390
Обичам прасковки ще пробвам рецептата
0
0
Диляна Божкова
Лелеее, тази снимка ми върна спомените далеч в детството, баба ми ги правеше страхотни.
0
0
Наталиа Петрова
Това са класически сладки, които винаги навяват мили спомени. Подхождат на всичко - кафе, чай, какао и тн.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв