Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като в купа сипваме заквасената сметана и прибавяме към нея белтък, сол, бакпулвер, мая суха, захар и меко краве масло.
Разбъркваме добре с бъркалка и наливаме вода, леко затоплена.
Постепенно прибавяме брашно и замесваме еластично тесто. Завиваме и оставяме да втаса. Готовото тесто правим на 6 топки. Разточваме всяка една.
Включваме фурната да загрява на 180 градуса. Кренвиршите режем на колелца. Всяка разточена кора тесто, намазваме леко с майонеза и в единия край нареждаме в редичка колелца кренвирши.
Поръсваме леко със сол самардала и навиваме на фитилчета, а после на кръгли кренвиршки. Слагаме кренвиршките в тава върху хартия за печене.
Всяка кренвиршка намазваме с жълтък смесен с разтопено краве масло.
Поръсваме отгоре със сусам и печем в загрятата фурна до златисто.
Кръглите кренвиршки са готови.