Леща с индийски подправки

03/07/2012
"Само ароматът на тази леща може да ви накара да забравите за пържолите!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 791
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук, чесън и чушка. След като се запържат добавете всички подправки и запържете още малко с тях.

Прибавете предварително почистената и измита леща и точно 800 мл гореща вода.

Обелете и пасирайте домата и прибавете и него към лещата.

Овкусете със сол и оставете да се вари до готовност на лещата. Получава се изключително вкусна, ароматна и гъста леща.

Рейтинг

5 11
4 8
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Beibora
Beibora
28.08.2013 09:12
Не сложихме джинджифил (нямахме), но стана уникална!
2
0
Деси
Деси
11.03.2013 13:31
Аз не бих могла сякаш да правя леща и да не сменя 2 пъти водата й.
0
1
Злати
Злати
04.09.2012 15:22
аз пропуснах кимиона, защото не го обичаме :)
0
1