Начин на приготвяне
Към захарта прибавете 200 мл вода и кипнете на котлона до получаването на захарен сироп.
Разбийте сладкарската сметана на гъст крем с помощта на миксер. Разбийте и заквасената сметана на пухкав крем.
Смесете двата крема и разбъркайте до хомогенност. Разтворете едното пакетче желатин със студена вода. След като желатинът набъбне, го загрейте на водна баня, без да завира. Прибавете желатина към сметановия крем.
Сложете единия блат в подходяща чиния. Сиропирайте леко със захарния сироп. Намажете обилно с крем. Поръсете с горски плодове.
Сложете втория блат и работете по същия начин, до изчерпване на продуктите. Отгоре завършете с крем. Загладете крема от всички страни и оформете тортата.
Поръсете външната част на тортата с шоколадови пръчици.
Гарнирайте със сочните горски плодове. Полейте с топинг от горски плодове, а най-отгоре с разтворен желатин, приготвен по начина описан преди това. Охладете плодовата торта 4-5 часа преди консумация.
Бързата торта с горски плодове е готова.