Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с булгур

Пълнени тиквички с булгур

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнени тиквички с булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4
"Ароматни зеленчукови пънчета, които са най-вкусни с млечен сос и в приятна компания!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 броя
  • булгур - 2/3 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък, бялата част
  • чесън - 2 стръка зелен
  • копър - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките нарежете на 2 или 3 части и ги издълбайте, като оставите дъно. Посолете ги и ги оставете леко да се отцедят. Накълцайте ситно вътрешността им.

Загрейте мазнина и запържете ситно скълцаните лук и праз. Добавете вътрешността и запържете с нея.

След около 10-на минути прибавете и измития булгур заедно с 2 ч.ч. вода, сол на вкус, черен пипер и кърито.

Оставете да се задушава, докато булгурът уври, като разбърквате периодично. С тази плънка напълнете тиквичките.

Подредете ги в подмазнена тава, а ако ви е останала от плънката, я разпределете около тиквичките. Полейте със струйка мазнина.

Долейте малко топла вода в тавата и сложете да се пекат в умерено загряна фурна до изпаряване на водата.

Поднесете пълнените тиквички с булгур със скълцан копър и кисело мляко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка: