Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета на барбекю

Пилешки шишчета на барбекю

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки шишчета на барбекю
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Тези шишчета определено не са обикновени - ароматите и подправките в тях са цяло изкуство"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г от бутче или гърди (по избор)
  • зехтин - 4 с.л
  • за суха марината
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л. пушен
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • лук - 1 ч.л. на прах
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • мащерка - 1/2 ч.л. суха
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • Барбекю сос
  • кетчуп - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • горчица - 2 ч.л. Дижонска
  • масло - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате дървени шишчета ги накиснете предварително във вода - най-малко 30 минути преди използване.

Смесете всички съставки за сухата марината. Нарежете пилешкото месо на хапки и го поставете в купа.

Сипете зехтина и оваляйте хубаво хапките. Сипете сухата марината и с ръце много хубаво разбъркайте докато се покрият всички късчета пилешко.

В малка касерола сипете всички съставки за барбекю соса и загрейте на умерен огън, докато се разтопи маслото и се смесят всички съставки около 10 мин.

Наредете късчетата месо по шишчетата. Загрейте барбекюто на силна температура.

Изпечете шишчетата за около 15 мин. като ги обръщате. Намажете с барбекю соса щедро и печете за още около 5 -10 мин. Поднесете с останалия барбекю сос.

Пилешките шишчета на барбекю са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: