Вкусни питки с брашно от елда

04/08/2017
"Ако сте на вълна здравословно хранене, не е необходимо да спирате хляба "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 426
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме чаша брашно от елда и бялото брашно. Ленено семе се смила в машинка за кафе и добавяме в купата.

Сипва се олиото, водата, солта и с вилица се разбърква на каша. Когато това стане трудно, се замесва с ръце на твърдо тесто. Оставя се в купа, покрита с фолио, за 15-20 минути, тестото да си почине.

Готовото тесто се разделя на 5 равни части и всяка се оформя с пръсти на питки с големина на малка чинийка.

Загрява се грил тиган или скара, намазани леко с мазнина. Печем от двете страни питките до зачервяване.

Топли се поднасят с пресни зеленчуци и домашно овче сирене.

Вкусни и здравословни, струва си да се приготвят!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар