Начин на приготвяне
Нарежете свинската плешка на средно дебели пържоли, леко ги начукайте и оставете в купа, като ги полеете със соевия сос. Хубаво ги разбъркайте и оставете в хладилник за около 30 минути или 1 час.
Накиснете ориза във вода, нарежете лука, чушката и моркова и сложете да се запържват във фурната.
Добавете ориза и него запържете, през това време оваляйте всяка пържола в брашно и запечатайте месото в загрятото олио от двете страни.
Сипете 3-4 чаши вода при ориза, зависи как го обичате, по-сух или по-сочен.
Поръсете с черния пипер и магданоза, подредете пържолите и чушките. Печете ориза в умерена фурна до готовност.
Сочните пържоли с ориз и пиперки на фурна са много вкусни.