Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бъркана баница с царевично брашно и мак

Бъркана баница с царевично брашно и мак

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Бъркана баница с царевично брашно и мак
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Да забъркаме една баничка за закуска, за да започне денят най-добре"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. малки
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 малка щипка
  • сол - 1 щипка
  • сирене - 120 г саламурено
  • олио - 50 мл
  • царевично брашно - 110 г
  • мак - за поръсване
  • брашно - за набрашняване на тавичката
  • мазнина - за намазване на тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме млякото и яйцата на стайна температура. Яйцата се разбиват с малка щипка захар с миксер. В киселото мляко се слага содата за хляб и щипка сол. След като щупне содата слагаме и млякото вътре.

Продължавайки да разбиваме се добавя на тънка струйка олиото в купата.

Прибавяме царевично брашно до получаване на гъстота на кексово тесто. Натрошаваме си сиренцето и го добавяме накрая към кашата и разбъркваме без миксера. Хубаво е сиренцето да е по-твърдо саламурено.

Изсипва се сместа в намазана с олио и поръсена с брашно малка тава. Поръсваме с маково семе.

Пече се в умерена фурна на 160-180 градуса до готовност. Бърканата баница става мека и вкусна, но не се надига много. Като стане тутманикът и леко изстине го режем на 8 квадрати.

Хапваме баничката топла с кисело мляко. Да ви е сладко!

Бърканата баница с царевично брашно и мак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: