Арменски хляб Матнакаш

Арменски хляб Матнакаш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
21/07/2012
"Разбирате ли, страстни почитатели сме на Арменската кухня, а този хляб Матнакаш е една от причините за това"
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 771
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • мая - 1 и 1/2 ч.л. суха или 20 г прясна
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 350 мл топла вода заедно със захарта. След около 20 минути я излейте към пресятото брашно със солта, олиото и постепенно замесете гладко тесто. Разделете го на 2 части.

Намажете ги с олио и оставете да втасат. След около 45 минути премесете отново с намазнени ръце и оставете отново да втаса за 30 минути.

Подгответе си намаслена тава. С ръце разтеглете двете половини на тънки блатове с дебелина 1 см.

Намазнете ръцете отново при нужда и завивайте блатовете на руло. Двете рула се преплитат едно с друго и се дооформя хляба в тавата. Оставете го да втаса още 15 минути.

Напръскайте леко с вода и сложете арменския хляб Матнакаш да се пече в загряна на 220 градуса за около 25 минути. Готовия арменски хляб се напръсква пак с вода и се завива с кърпа.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
rumi
rumi
19.02.2016 15:43
snimkata otgovarq li na xlqba ,koito 6te se polu4i
0
0