Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Бързи мариновани краставички със смокинови листа

Бързи мариновани краставички със смокинови листа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бързи мариновани краставички със смокинови листа
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Веднъж приготвени по този начин и няма да искате да чуете за друга рецепта за кисели краставички"

Необходими Продукти

  • Доза за един трилитров буркан
  • корнишони
  • смокинови листа - 2 бр.
  • морска сол - 2 с.л. едра
  • захар - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 2 по - малки глави
  • моркови - 1 бр.
  • копър - 2 - 3 съцветия
  • синапено семе - 1 ч.л.
  • винен оцет - 1 с.л. домашен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме смокиновите листа и зеленчуците и ги почистваме. На краставичките изрязвам крайчетата.

На дъното на трилитровият буркан поставям смокиновите листа и скилидката чесън. Посипвам сол, захар и оцет.

Подреждам плътно корнишоните, като между тях поставям парченца от моркова и лукa. Най отгоре подреждам съцветията от копър и добавям синапеното семе. Доливам с филтрирана или изворна вода до ръба на буркана.

Оставям го на хладно в мазата и всеки ден в продължение на една седмица разклащам буркана, за да се разтворят съставките.

Съвет: Поставете бурканите в съд или леген, защото в първите два-три дена е възможно в процесът на ферментация да шупнат малко.

Тези мариновани корнишони траят дълго време. Това лято ми се наложи да използвам от миналогодишните, чийто вкус и консистенция не са се променили, хрупкави и с бистра марината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Бурканите затварят ли се с капачки???
29.08.2022 21:03