Начин на приготвяне
От посочените продукти омесвам средно твърдо тесто. Ако ви е много, намалете грамажите на съставките. Тестото е трайно и може да се съхранява за няколко дни в найлонов плик в хладилник.
Оставям го да почине завито на топло за около 30 -40 минути и е готово за работа.
Късам топки от тестото около 250 г и разточвам върху набрашнен плот с точилката, колкото е големината на тавата. Разстилам и гарнирам отгоре със сирене и кашкавал. Така приготвям отворените пърленки.
Ако желаете можете да ги направите и затворени. След като разточа тестото, в едната половина слагам сирене и кашкавал, загъвам двете половини и притискам краищата, за да не излезе плънката при печенето.
Слагам пърленките в предварително загрята фурна на 250 грдуса. Пекат се до готовност. След като са изпечени, веднага ги намазвам с краве масло или зехтин.