Фокача с бекон, гъби и кашкавал

28/08/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф65875821215
"Нищо не може да се сравни с добре приготвения домашен хляб..."
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа се смесват затоплените вода и прясно мляко. Към тях се прибавят сухата мая, солта и две-три супени лъжици брашно. Всичко се разбърква и купичката се оставя на страни, докато шупне маята.

Брашното се пресява, прави му се кладенче и в него се излива шупналата мая и зехтинът. Замесва се меко тесто и се оформя на топка, което после се ставя се на топло да втасва, докато удвои обема си.

Тестото се разточва на кръгла кора, която да излиза извън тава с диаметър 24 см (предварително намаслена и набрашнена).

Върху кората се подреждат нарязаните бекон, гъби и пушен кашкавал.

Краищата на кората се подгъват навътре. Най-отгоре се поръсват пресни листа босилек. Фокачата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар