Начин на приготвяне
Задушаваме каймата с доматеното пюре, солта и четния пипер и добавяме настърганата моцарела.
Намазваме с половината от маслото кръгла малка тавичка, сипваме един пласт от каймата и подреждаме несварените макарони вертикално. Това е малко трудно.
Подреждането трябва да стане, като подредим до половината на тавичката по стените и след това още няколко реда към центъра и малко по малко цялата тава.
Когато сме приключили с подреждането на макароните, отгоре разпределяме останалото масло и останалата кайма и заливаме с вода, като макароните трябва да са покрити с вода. Покриваме с алуминиево фолио.
Поставяме тавичката във фурната и печем около 30 минути или докато макароните са омекнали и са готови, и почти няма течност в тавата (ако се наложи в процеса на готвене добавете още вода).
Настъргваме кашкавала, наръсваме макароните с него и връщаме във фурната за още малко, колкото да се зачерви кашкавалът.
Оставяме солената торта да се стегне за около 40 минути и сервираме нарязана на триъгълни парчета.
Солената макаронена торта е готова.