Ципура на скара с ароматен цитрусов вкус

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
943
3
30/08/2017
"Цитрусовият сос придава на ципурата изключително приятен вкус и аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 679
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ципура - 1 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • грейпфрути - 1/2 бр.
  • сол - 1 равна чаена лъжичка едра сол
  • бял пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, измива и отцежда от водата. Лимонът, портокалът и грейпфрутът се изцеждат на цитру преса.

Цитрусовият сок се смесва със зехтина, солта и белия пипер. Разбърква се добре. Рибата се поставя в съд, полива се добре с маринатата, завива се със стреч фолио и се слага в хладилник за около 30-60 минути.

Слагаме ципурата на загрята скара, на която предварително реотаните са добре намазнени с олио. Печем на умерена температура и от двете страни до готовност.

Изпечената риба по желание се полива с готов лимонов сос и се гарнира с варени картофки или друга гарнитура.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар